Cercar nous reptes i millorar dia a dia son dues de les moltes premisses que tenim a Balearslive.

Aquests reptes varen ser duites a la practica amb la feina que vàrem realitzar al Club Nàutic del Port de Pollença on es va disputar la XIV Copa d’Espanya de Pesca d’Altura Currican.

La competició organitzada per el Reial Club Nàutic del Port de Pollença conjuntament amb la Federació Espanyola i Balear de Pesca i Casting, entra dins les quatre competicions que es realitzen dins el territori espanyol .

Se determinen  els quatre equips que conformen la selecció espanyola per al mundial que es disputarà en 2022.

L’equip de Balearslive s’encarregà durant els dies de competició, de donar servei al Club nàutic.

L’ instal·lació d’una pantalla de LEDS gegant on els participants podien seguir el pesatge de les captures i els resultats classificatoris, va centrar totes les mirades

 

Balearslive amb la Pesca

A més, Balearlive també va realitzar la retransmissió en directe del pesatge mitjançant les xarxes socials del Club.

Tots aquells aficionats que estaien interessats per la competició però que no podien accedir al moll degut a les mesures sanitàries, varen accedir a les xarxes i gaudir de la Pesca.

Tot i aquestes labors el nostre equip també va realitzar un reportatge per a Televisió Espanyola, concretament per al canal Teledeporte.

Varem  resumirem el transcurs de tota la competició des de el primer dia on s’inscrivien els participants fins a l’entrega de trofeus.

Quatre dies de feina intensa i multidisciplinària on tots els integrants de l’equip de Balearslive desplaçats per a la cobertura d’aquest esdeveniment feren una gran tasca .

La competició  es va produir sense problemes per a les xarxes socials, a més de ser enregistrat per a la posterior producció i edició del reportatge realitzat per a Teledeporte.

Pescar a les Illes Balears

Daurat, salmó, lluç i mero; els tresors del mediterrani es venen recentment peixos als mercats setmanals de Mallorca. Les aigües al voltant de les Illes Balears compten amb molts peixos i així els pescadors, equipats amb canyes i cimbells tenen l’oportunitat d’atrapar el seu sopar.

Llicència d’esquer i pesca

A  Mallorca es fan servir diferents esquers. Les sardines i la gambeta es troben entre els esquers més comuns, però els cucs dels lliris de l’aigua també són prometedors.

Tot l’equip per pescar, tal com els esquers, estan disponibles als mercats de peix ia les botigues de pesca a l’illa. Per a la pesca de tonyina a alta mar, s’utilitza imitacions plàstiques de peixos com ara de cautxú.

A Mallorca, és obligatòria la possessió d’una llicència de pesca. Si bé aquests permisos ja estan inclosos en els esdeveniments organitzats  a alta mar, encara necessitarà una llicència mentre a la costa rocosa, a les entrades del port o als molls.

Els permisos  estan emesos per lautoritat de pesca a la capital de lilla, Palma de Mallorca. L’autorització de pesca és personal i vàlida sola en relació amb el document nacional o el passaport. El número d’aquesta identificació s’ha de registrar a la llicència.

 

El Gran Premi

Pesca

 

El gran premi dels pescadors sempre és un peix pesant. La captura d’una tonyina, per exemple, és el somni de qualsevol aficionat.

A Mallorca, aquest somni es pot fer realitat amb una excursió de pesca a alta mar junta a la recerca de la famosa tonyina vermella. Aquests habitants del mar, que alguns pesen fins a 400 kg, passen tot l’any a les aigües de les Illes Balears.

La millor oportunitat per a una captura són els mesos entre maig i novembre.

El mètode més comú per pescar-los, es diu el “chumming”.

En el «chumming» la tonyina és atreta amb trossos de sardina a les rodalies del pot. Quan els peixos han estat alertats sobre els esquers, ells són expulsats des de les canyes d’assortides.

L’adrenalina s’accelera en un instant, ja que la cua fortament doblegada indicarà una mossegada.

El següent exercici, de portar el peix gegant a bord, sempre és un desafiament, ja que la tonyina es troba entre els peixos més forts i duradors.

Deja una respuesta